Menu

NY CHEFTRÆNER TIL KFUM'S DS-HOLD

image Søren Knudsen - går ind til en vanskelig opgave med optimisme
Leon A.
21. december 2023 kl. 08:00
En opgave, som i høj grad handler om mentale udfordringer

 KFUM's ledelse har ansat Søren Knudsen som cheftræner for klubbens bedste mandskab, og han bliver således den tredje træner på posten siden sommerferien efter Søren Sørensen og Jonas Borup Jensen.

 Den 52-årige træner, der i miljøet oftest omtales som "Polo", kom efter sin aktive karriere relativt sent i gang med trænergerningen. Han har A-licens hos DBU og kan fremvise et cv, der bl.a. fortæller om engagementer i Glostrup, Værløse, Hvidovre (hvor han trænede ungseniorholdet i Københavnsserien) samt senest GVI.

 - Jeg stoppede i Hvidovre for et halvt år siden og blev så kontaktet af GVI, der var rykket ud af Danmarksserien og ligesom havde brug for, at der blev sat en prop i, fortæller Søren Knudsen.

 Han traf beslutningen om at skifte græsgange efter en halv sæson af to årsager: Han delte posten i GVI med en træner-kollega, men ville helst være ham, der står alene med ansvaret.

 - Desuden opfatter jeg Roskilde KFUM som et klub med så stort et navn, at den ikke bør ligge, hvor den ligger lige nu. Når det drejer det sig om at blive hængende i Danmarksserien, ved jeg godt, at det er en stor udfordring. Men jeg er et optimistisk menneske, så jeg tror på missionen. Der er trods alt sket større mirakler i fodboldens verden, tilføjer han.

 Søren Knudsen kan fremvise en statistik, der beretter om 22 sejre i de seneste 28 kampe om point, han som træner har været involveret i.

 - Jeg satser som udgangspunkt på en offensiv spillestil med højt pres, også genpres, og meget boldbesiddelse. Ud fra tesen om, at angreb er det bedste forsvar, og ud fra et skema, hvor vi angriber med syv mand og forsvarer med alle 11. Heldigvis har vi et par måneder til at afprøve tingene, inden det går løs i turneringen.

 KFUM's ny cheftræner er stor tilhænger af en politik, hvor udviklingen af klubbens egne unge har høj prioritet.

 - Jeg skal som træner være den klippe, drengene kan læne sig op ad, ligesom vi gerne skulle kunne sammensætte et hold, hvor der kommer noget erfaring på banen, som kan supplere ungdommens vildskab, lyder det fra Søren Knudsen.

 Han er totalt bevidst om, at udfordringen i arbejdet med spillerne i høj grad kommer til at handle om de mentale aspekter.

 - Der sker noget med et hold, som taber og taber, sådan var tilstanden også, da jeg kom til GVI. Men vi skal tro på, at det kan lade sig gøre at blive i rækken, og her er det også nødvendigt, at vi står sammen om nogle faste principper i bestemte situationer, for at tingene kan fungere på og uden for banen.

 Søren Knudsens kontrakt med KFUM har ikke nogen fast løbetid, og han har givet tilsagn om at fortsætte i jobbet, også selv om holdet skulle rykke ned i Sjællandsserien. Her ligger der så en klart formuleret målsætning om, at KFUM i løbet af et år skal tilbage til den højere række.

 KFUM ligger sidst med bare syv point og 11 nederlag i 14 kampe, når turneringen genoptages med de sidste fire kampe i grundspillet.

 - Men jeg har ikke opstillet noget regnestykke for, hvor mange point vi eksempelvis skal hente i disse fire kampe. Vi skal gøre noget ved det, som vi selv kan flytte og ikke bruge kræfter på noget, som vi alligevel ikke har nogen indflydelse på, siger Søren Knudsen.

 Han bor i Hareskov By og har uden for fodboldens verden været selvstændig i over 20 år. Han er i dag ejer og stifter af konsulentfirmaet Madesa Consulting, der primært beskæftiger sig med coaching, rekruttering og head hunting.

Luk