image Jubel på Lillevang efter udligningen til 1-1
Leon A.
25. marts 2023 kl. 17:40
Christoffer Blond kom ind i sin comeback-kamp og udlignede til 1-1 mod Tårnby

”Lad os sige, at vi tager det ene point og er tilfredse med det. Men spiller vi sådan fremover, skal vi ikke regne med, at der kommer point ud af det. I perioder i 2. halvleg var der jo tale om ren overlevelse”.

Sådan lød det fra cheftræner Jesper ”Købmand” Pedersen, efter at KFUM havde spillet 1-1 mod Tårnby i forårets anden DS-kamp på klubbens kunstgræsbane.

” Heldigvis kommer vi tilbage i 2. halvleg med masser af vilje, og det er også den, som er med til at give os målet”, lød det fra træneren – som også kunne være tilfreds med, at de to første kampe i kvalifikationsspillet har givet fire point mod Karlslunde og Tårnby. Mod de samme modstandere i efteråret  blev det til fire nederlag i lige så mange kampe.

KFUM var uden de karantæneramte Andrew Oseni og Mathias Piel, mens Victor Fiala havde meldt fra af private årsager. Sebastian Blynov havde beholdt pladsen i målet, og Harris Mir var tilbage i forsvaret, hvor Nicki Bendtsen for første gang spillede fra start. Mert Dogusoy afløste Fiala på midtbanen.

De første 45 minutter blev en lidt mærkelig forestilling, hvor begge hold gav meget plads væk på den midterste tredjedel, mens de samtidig savnede den fornødne kvalitet til at skabe de chancer, som pladsen indbød til. Emil Ølvang og Mert Dogusoy sparkede forbi på behjertede forsøg, og Tårnby havde en enkelt chance fra nært hold, indtil hele matchens vel nok største tilbud tilfaldt KFUM i det 25. minut.

Matias Sjøbeck fik forholdsvis tilfældigt den store mulighed alene med målmanden, men Victor Michaelsen reddede skuddet. Herefter overtog gæsterne gradvist initiativet, og målmand Blynov måtte være vågen på kompetente afslutninger fra Nicklas Niebe, Lucas Kristensen og Magnus Davidsen.

Fra 2. halvlegs start kom Nureddin el Sayed på banen i stedet for Matias Sjøbeck. Men kampbilledet fortsatte i Tårnbys favør, og Sebastian Blynov var igen på sin plads, da Peter Hjulmand sparkede fra kanten af feltet. Senere reddede han og forsvaret i fællesskab en prekær situation efter et hjørnespark, og midt i halvlegen  gik Benjamin Sode og Mert Dogusoy ud, ind kom debutanten Lucas Hartmann på midtbanen og Christoffer Blond til sin første officielle kamp i 17 måneder efter en slem knæskade.

Tre minutter efter indskiftningen kom Tårnby foran. Sebastian Blynov havde ellers greb om bolden i første omgang, men tabte den, hårdt presset, og få sekunder sparkede Peter Hjulmand kuglen i nettet fra kanten af feltet. Cömert Aga ôcal blev afløst af Sebastian Thillerup, og seks minutter efter gæsternes mål faldt udligningen.

Deniz Yükcü headede et frispark fra Emil Ølvang  over mod den modsatte stolpe, hvor Christoffer Blonds pandebrask sørgede for resten. Niklas Frahm afløste Ølvang, oo KFUM's målmand måtte præstere endnu en fin redning på et skud fra Oliver Albrechtsen, inden kampen blev fløjtet af.

I alt syv gule kort, hvoraf de fire tilfaldt Aga, Deniz Yükcü, Harris Mir og Lucas Hartmann, der alle blev præsenteret for kortet i et hektisk sidste kvarter.

Spar Nords gavekort til kampens bedste KFUM'er tilfaldt Sebastian Blynov.