Tre vigtige point til Danmarksserieholdet!

image Sebastian Thillerup blev dagens spiller. Foto: Jakob Termansen
Dorthe Sjøbeck Christiansen
15. april 2024 kl. 19:17
Med en sejr på 3-2 over Slagelse fik Roskilde KFUM’s 1-hold den bedst tænkelige start på forårets kvalifikationspil. Det betyder, at KFUM rykker væk fra sidstepladsen i rækken.

Om ni kampe er vi klogere: Er KFUM’s 1-hold stadig i Danmarksserien? En ting er sikkert - og det er, at både spillere og staben omkring dem vil kæmpe hårdt for, at det kommer til at ske. Det slår cheftræner Søren ”Polo” Knudsen fast.

Heldigvis gik første kamp som planlagt. Efter en første halvleg uden de store chancer til de to hold, og hvor holdende skulle se hinanden lidt an, blev det til en anden halvleg med en masse mål - og hvor KFUM heldigvis kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 3-2.

”Jeg regnede med, at det ville være en fifty-fifty kamp, og det blev det også. Der er mange unge spillere på banen på begge hold, og derfor bliver der i perioder af kampen spillet lidt hektisk. Vi savner stadig lidt kvalitet i opbygningspillet og i erobringspillet, hvor vi stadig skal bygge på”, siger Søren ”Polo” Knudsen.

For KFUM scorede Benjamin Zeka, Anton Juel Jørgensen og Rasmus Hansen – og det glæder cheftræneren, at flere spillere står bag scoringerne, ”for jo flere, der kan score, jo bedre”.

Går ind til alle kampe for at vinde

Ifølge cheftræneren kan 1-holdet ikke forsvare sig til at blive i Danmarksserien, og derfor er indstillingen, at holdet går på banen for at få alle tre point.

”Det hold, der kæmper mest på dagen, afgør, hvem der trækker sig sejrrigt ud. Så selv om vi møder nogle, der er bedre sammenspillet, end vi er, så tror vi fuldt og fast på, at vi har en chance for at vinde” siger Søren ”Polo” Knudsen og fortsætter:

”En sejr er altid vigtig. Det giver selvtillid, det giver vinger, og det giver tro og håb. Der var rigtig meget på spil i den første kamp”.

Med sejren rykker KFUM en plads op i tabellen, og er nu kun to point efter AB Tårnby og Slagelse rækkens nr. 7 og 8. Dermed er der lagt op til nogle spændende kampe om, hvem der kan blive i Danmarksserien, og hvem der må en tur ned i Sjællandsserien.

”I trænerteamet har vi helt sikkert en tro på, at vi kan vinde over alle de modstandere, vi står overfor.  Men der kan være nerver på hos spillerne, og derfor arbejder vi på at give dem mere selvtillid. Vi må ikke frygte noget, og vi skal levere den kvalitet, der skal være i begge felter. Troen på projektet, og at vi kan blive i Danmarksserien er der 100 pct”, er budskabet fra cheftræneren.

Dagens spiller – og ind- og udskiftninger

I pausen udgik Frederik Winther Lindberg og Thor Holt Havndrup, og ind kom Jonas Sjøbeck og Matias Sjøbeck. Da der var et kvarter tilbage, kom Carl Severinsen ind i stedet for Anton Jørgensen og i 87. minut kom Robert Daugaard Larsen ind. Sidste indskiftning fandt sted i det 94. minut, hvor Mohammad Shabban Hussein erstattede en af kampens store profiler Benjamin Zeka.

Som altid ydede Sebastian Thillerup også en fremragende indsats, og det blev belønnet med titlen som kampens spiller og af Spar Nord fik overrakt et gavekort til Sallies

Nu krydser alle KFUM’ere fingre for, at den kommende weekend også giver point på kontoen. Kampen spilles mod rækkens nr. 6 B1908 på udebane kl. 12.