UDEN ENGAGEMENT OG TUNGT, TUNGT NEDERLAG

image Carl Severinsen i aktion på Tårnby Stadion, hvor han havde KFUM's bedste forsøg. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
16. september 2023 kl. 17:43
Forfærdelig 1. halvleg af KFUM, der tabte 0-3 til AB Tårnby

I teorien tegnede det jo egentlig rigtigt godt. Med afsæt i en lovende præstation i sidste lørdags uafgjorte kamp, som burde give ekstra gejst og moral, og med afsæt i, at dagens modstander, AB Tårnby, havde tabt de tre forudgående kampe uden at score.

Men at der kan være stor forskel på teoriens verden og den virkelige verden, det kunne vi konstatere lørdag eftermiddag på Tårnby Stadion.

Et ganske ordinært hjemmehold vandt fortjent 3-0 over KFUM i sæsonens sjette kamp. Af dem har de blå-hvide tabt de fire med en samlet målscore på 0-14.

- Vores 1. halvleg kan vi simpelthen ikke være bekendt over for hinanden. Vi viser så, at vi i 2. halvleg kan ændre noget i en fodboldkamp. 2. halvleg var jævnbyrdig, det var de første 45 minutter ikke. Efter pausen laver vi færre tekniske fejl og bedre pasninger, men vi mangler selvfølgelig at skabe de chancer, der skal til, sagde cheftræner Søren Sørensen.

Rasmus Hansen, angriber og målscorer mod Næstved, var flyttet ned som højre back og Victor Fiala tilbage på midtbanen, mens Frederik Winther helt fremme agerede "falsk 9'er".

Men stille og roligt satte AB Tårnby sig på kampen. Hjemmeholdet viste bedre boldomgang, vandt næsten alle nærkampe og udfordrede ofte gæsterne med gode aktioner på kanterne. Det kneb for KFUM at få fat i kuglen, og boldomgangen var forhastet samt uden idéer og præcision.

I det 14. minut brød hjemmeholdet igennem i venstre side, og pasningen mod modsatte mållinje blev sparket i mål af Gustav Rossen, selv om Conrad Kromann reddede sparket. Men bolden havde passeret målstregen.

Emil Ølvang havde et skud fra kanten af feltet, der gik lige over mål, og omkring den halve time fik KFUM sin bedste mulighed i hele kampen. Emil Ølvang servicerede Carl Severinsen i højre side, men hans spark mod fjerneste stolpe blev godt taget af målmand Tobias Søderstrøm. I det 39. minut blev det så 2-0, da udeholdets passive forsvar blev spillet fuldstændigt tyndt, så en umarkeret Lauge Persson kunne score fra en halvspids vinkel.

I 2. halvleg var billedet et noget andet, selv om det også hører med til historien, at AB Tårnby ikke viste nogen interesse i at ændre på resultatet og trak sig langt tilbage på banen. KFUM fik nu sat mere skik på spillet og også sendt flere indlæg ind i feltet, men det skabte hverken chancer eller farlige afslutninger.

Keeper Kromann præsterede en fin redning, da Jeppe Orbe midt i halvlegen var sluppet igennem på en omstilling. Lige efter gav Carl Severinsen plads for Lukas Christoffersen, og det betød bl.a., at Rasmus Hansen rykkede frem i angebet og Pray ned som venstre back. Hjemmeholdets Jonas Nielsen brændte et stort tilbud, fra kort afstand, og så blev Winther afløst af Matias Sjøbeck. I slutfasen spillede Lukas Christoffersen højre back og Christopher Grube kant i samme side, og så gik Sebastian Thillerup ud, ind kom Snorre Espersen.

Fem minutter før tid blev der lukket og slukket efter et boldtab på midten, så  Jeppe Orbe i fri position kunne score til 3-0. Tre gule kort, det ene til Emil Ølvang.