image Endnu et bittert nederlag.....FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
10. november 2023 kl. 23:07
Næstved vandt bundopgøret 4-0 - for meget efter spil og chancer

Som kampen i Næstved forløb - den sidste i efteråret - kunne den stå som et billede på de 14 kampe, KFUM har været igennem i de første 14 kampe i Danmarksseriens grundspil.

Spillemæssigt var Næstveds divisionsreserver bedst på alle relevante parametre. Men en skudstatistik ville formentlig have været klart i gæsternes favør og derfor voldsomt, at hjemmeholdet skulle belønnes for det med en så stor sejr som 4-0, når nu f.eks. 4-2 havde givet et langt bedre billede af kampens forløb.

- Der er jo en årsag til, at vi ligger, hvor vi ligger. Næstved skal vel bruge fem chancer til fire mål, mens vi har, jeg ved ikke, hvor mange muligheder, der løber ud i ingenting. Desværre har det ærgerlige nederlag i Allerød kostet mentalt, og i øjeblikket ser vi også, at vi råder over en smal trup, sagde cheftræner Jonas Borup Jensen.

Han havde Rasmus Hansen tilbage som højre back, mens Emil Ølvang slet ikke indgik i truppen, hvor Frederik Sommer fortsat var ude med en skade.

Simon Fejerskov udgjorde midterforsvaret sammen med Nicki Bentsen, mens Victor Fiala var rykket frem på midtbanen. En disposition, der tegnede interessant, men som i hvert fald i 1. halvleg ikke virkede efter hensigten. Fiala lå nemlig så langt fremme, i perioder næsten som angriber, at han kun sjældent fik sat sit præg på opspillet.

I det 3. minut kom Carl Severinsen med tempo og energi til en lovende afslutning, men sparkede over. I stedet kom KFUM bagud i det 12. minut. Bertil Rygaard strøg igennem i Næstveds højre side, og Rasmus Hansen missede lige nøjagtigt hans tværpasning, så en helt fri Gabriel Lyne-Cole kunne passere Nicklas Andersen, der for første gang vogtede målet fra start.

Carl Severinsen forsøgte sig med et hovedstød efter hjørnespark, men en forsvarer headede væk foran stregen. I den anden ende headede den tidligere KFUM'er Victor Koch Hansen snært forbi på en stor chance, og en sådan tilfaldt også gæsternes Frederik Winther. Efter et glimrende angreb sparkede han imidlertid langt over.

I det 33. minut tog Nicki Bentsen hånden til hjælp, da han ville sparke væk, og Victor Koch scorede på straffesparket. Rasmus Hansen sparkede lige forbi efter et godt forlæg af Praygod Pallangyo.

Spillemæssigt kom KFUM godt ud efter pausen med en forbedret boldomgang. Frederik Winther headede over efter et fint angreb, sat op af Fiala, men Næstved var stadig farlig, når det gik den anden vej. Pyne-Cole manglede få centimeter i at kunne prikke en tværpasning i mål, og målet til 3-0 kom så i det 13. minut. Det skete efter et fornemt gennemført angreb, som Valdemar Kjær Mikkelsen afsluttede med en sikker scoring.

Mindre end 10 minutter senere faldt det fjerde mål, sat ind af Mikkel Meldgaard, der profiterede af et tøvende forsvar, som tilsyneladende havde flere muligheder for at  cleare eller blokere. Umiddelbart efter gik Pray ud, ind kom Lucas Remien.

KFUM kom dog stadig til afslutninger. Fiala fandt Carl Severinsen i højre side, men målmanden, der ellers virkede noget usikker, reddede til hjørne. Keeperen tog sig også af et fladt skud fra Frederik Winther, som i det 33. minut kiksede et stort tilbud, da han helt fri efter hjørnespark headede over mål.

Lige forinden var Matias Sjøbeck kommet på banen, ud gik Simon Fejerskov, og så rykkede Victor Fiala tilbage i forsvaret. Godt 10 minutter før tid kom så kampens dramatiske højdepunkt. Næstveds Mathias Jørgensen fik en friløber midt på gæsternes banehalvdel, hvor Nicklas Andersen kom lidt på mellemhånd i sin fremstød. Han blev straffet med en udvisning for sit sammenstød med modspilleren, men kom selv til skade i kollisionen.

Carl Severinsen gik ud, og Conrad Kromann rykkede ind i målet, hvor han startede med en stærk redning på det efterfølgende frispark. Og det var så den kamp, der også bød på gule kort til Sebastian Thillerup og Matias Sjøbeck.