Menu

SÅ LYKKEDES DET - KFUM TAGER SÆSONENS ANDEN SEJR

image Jublende KFUM'ere efter Snorre Espersens mål til 2-0. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
14. oktober 2023 kl. 16:51
Igen var det mod Greve, som måtte indkassere 0-2 nederlag på egen bane

Det er åbenbart altid fint for KFUM's ellers så trængte mandskab i Danmarksserien at møde lokalrivalerne fra Greve.

I forårets kamp i Greve vandt gæsterne med hele 5-0, og den ny sæson åbnede  med en på 1-0 sejr på Boresko Park. Herefter havde KFUM ikke vundet en eneste kamp før lørdagens styrkeprøve, men kunne juble over en 2-0 sejr på Greve Stadion.

- Det har været hårdt at få vendt den negative spiral. Men efter gode kampe mod rækkens to tophold skulle vi selvfølgelig følge indsatsen op og få  point på kontoen. Vi havde marginalerne på vores side, men det var en sand fornøjelse at se, hvorledes vi kæmpede, fastslog cheftræner Jonas Borup Jensen.

Mico Elvig manglede på grund af sygdom, mens 17-årige Viktor Lundgren, der ellers var kraftigt i spil til en startplads, har brækket armen. Rasmus Hansen begyndte som midterangriber, mens Simon Fejerskov rykkede ind som venstre back.

De to bundhold formåede sjældent at levere fodbold af høj kvalitet, men det skal til deres forsvar siges, at den kraftige vind gjorde betingelserne meget vanskelige.

Greve var bedst på bolden i åbningsfasen, og overtaget udmøntede sig i én stor mulighed, som tilfaldt Simon Boe Nielsen. Men Conrad Kromann afværgede med en hurtig reaktion hans skud fra 13-14 meter. Efterhånden kom gæsterne bedre ind i kampen, vandt flere og flere dueller og fik også sat nogle seværdige angreb op.

Rasmus Hansen og Frederik Winther udfordrede med et par fine fremstød, der  også viste, at Greves forsvar var til at tale med. Som i tidligere kampe kneb det dog med at få afsluttet angrebene, indtil KFUM midt i halvlegen tilspillede sig kampens hidtil største tilbud. Frederik Winther fandt en umarkeret Emil Ølvang, hvis skud tog ydersiden af stolpen.

I det 36. minut sendte Ølvang Snorre Espersen af sted mod mållinjen, og en forsvarer tog hånden til hjælp for at stoppe Snorres flade pasning. Straffespark, og sikker scoring ved Christopher Grube. Lige før pausen burde det være blevet 2-0, igen som resultat af et fint angreb. Efter opspil af Winther og Ølvang fik Praygod Pallangyo muligheden i helt fri position inde under mål, men sparkede forbi.

KFUM fortsatte de gode takter efter pausen, hvor Snorre Espersen som afslutning på et fornemt angreb forsøgte sig med en blanding af et skud og et indlæg, der blev blokeret lige foran målstregen. 11 minutter inde i halvlegen fældede Magnus Johansson Emil Ølvang med en brutal tackling på midten af banen, og så var Greve reduceret til 10 mand.

Lukas Christoffersen afløste Emil Ølvang, og som konsekvens af indskiftningen blev Rasmus Hansen rykket ned som højre back. mens Snorre Espersen overtog pladsen helt fremme, og Simon Fejerskov spillede kant i venstre side.

Midt i halvlegen faldt så målet til 2-0. Pray opfangede en pasning i Greves straffesparkfelt, og efter Lukas Christoffersens skud, som blev blokeret, kunne Snorre sende bolden over stregen. Ellers kneb det trods overtal at fastholde grebet om kampen, KFUM'erne kom til at stå for lavt og inviterede dermed Greve tilbage i kampen. Måske så vi her et hold, der pludselig blev bange for at vinde.

Heldigvis blev der leveret solid fight i defensiven, men hjemmeholdet tilspillede sig to store chancer, der begge tilfaldt Anton Barlach. Først parerede Kromann hans skud med foden, og dernæst kom Barlach millimeter for sent til at sende en flad pasning ind over stregen, da KFUM's forsvar var spillet tyndt.

Carl Severinsen afløste Pray, og KFUM fik en enkelt, stor mulighed for at komme yderligere foran. I en omstilling var gæsterne i overtal, men Fejerskov sparkede lige i næverne på målmand Thobias Henriksen. Her havde en pasning nok været en bedre løsning, for to medspillere var umarkerede i feltet. Kort før tid fik U19-spilleren Anton Juel Jørgensen sin første DS-optræden som afløser for Snorre Espersen.

Det var en kamp med til tider voldsom tænding, ikke mindst hos Greve, som ud over det røde kort indkasserede fire gule, heraf tre i de sidste 10 minutter. Desuden gult til Ølvang og Sebastian Thillerup, så sidstnævnte må sidde udenfor mod  Herlev i næste kamp.