OPTUREN STOPPET MED NEDERLAG I MÆRKELIG KAMP

image Rasmus Hansen blev kåret til KFUM's bedste mod Herlev. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
21. oktober 2023 kl. 17:15
KFUM lynstartede, kom lynhurtigt bagud og tabte 1-4 til Herlev

Træerne voksede ikke ind i himlen for KFUM's DS-hold, da det en uge efter sejren i Greve havde besøg af Herlev.

Det blev en kamp med et mærkværdigt forløb, hvor de blå-hvide kom foran efter mindre end to minutter. Mindre end fem minutter senere førte gæsterne 2-1, og det hele endte med en 4-1 sejr til Herlev.

- Alt det, vi ellers havde bygget op ud fra en stærk defensiv base i de tre seneste kampe, det så vi slet ikke i dag. Vi skal altså også blive bedre til at levere før pausen, og så var vi i øvrigt det bedste fodboldhold i dag. Sådan en kamp skal give tre point, hvis vi vil blive i rækken. Men så må vi tage til Allerød på lørdag og vinde den kamp, også selv om de råder over et bedre hold end Herlev.

Sådan lød det fra cheftræner Jonas Borup Jensen, der manglede karantæneramte Sebastian Thillerup. Lukas Christoffersen overtog hans plads på midtbanen, mens Mico Elvig var tilbage i startopstillingen som højre back.

Efter mindre end to minutter endte en hurtig kombination med, at Praygod Pallangyo fandt en umarkeret Snorre Espersen i feltet, og så sparkede Snorre bolden i kassen for tredje gang i sæsonen. Bare to minutter efter gik det galt i den anden ende, da forsvaret var spillet tyndt, og Lukas Christoffersen uheldigvis kom til at dreje et fladt indlæg ind over egen målstreg.

Fire minutter senere scorede Herlevs Frederik Jørgensen til 2-1, og det var også ham, der lidt senere fik lov at stå helt fri, så han kunne heade sit niende sæsonmål i nettet. Af sine ni pletskud har han lavet de fem mod KFUM.

Hjemmeholdets forsvar havde slet ikke styr på markeringerne i denne fase, og kæderne hang dårligt sammen, indtil det var meget tæt på en reducering i det 20. minut. Emil Ølvang sparkede frispark fra højre side, og Nicki Bentsen headede på stolpen. Herlev ville dog også lege med, og Asker Damgaard fik en stor mulighed, men sparkede lige forbi.

Et frispark fra Victor Fiala blev godt reddet af keeperen, og lige før pausen var  Rasmus Hansen tæt på efter et frispark fra Ølvang, men forsvaret fik blokeret.

I pausen blev Lucas Christoffersen erstattet af Simon Fejerskov, der tog over som venstre back, mens Mico Elvig rykkede ind i midterforsvaret og Victor Fiala frem på midtbanen. Efter en times spil gav Emil Ølvang plads for angriberen Frederik Sommer, tilbage i KFUM efter fem år på andre adresser.

Den rutinerede målmand Lasse Gram-Jensen reddede et ellers flot placeret frispark fra Fiala, og Pray headede det efterfølgende hjørnespark lige over. Som halvlegen skred frem, lignede gæsterne mere og mere et hold, der udelukkende fokuserede på at forsvare føringen. Det gav KFUM mere spil ude på banen og også flere gode kombinationer, men samtidig en del "nemme" boldtab og tekniske fejl.

Rasmus Hansen afsluttede et godt angreb med at heade Christopher Grubes indlæg over mål, og et kvarter før tid tog træneren Frederik Winther og Snorre Espersen ud. Ind kom Matias Sjøbeck og Carl Severinsen, og godt fem minutter før tid fik førstnævnte en stor chance, men sparkede fra kort afstand på ydersiden af stolpen. I stedet afsluttede Herlevs Oliver Fehintola en omstilling og en friløber med at score kampens sidste mål.

I tillægstiden var KFUM endnu engang tæt på, men Carl Severinsens hovedstød ramte overliggeren. Fire advarsler, hvoraf de to tilfaldt Simon Fejerskov og Frederik Sommer. Rasmus Hansen blev kåret til bedste KFUM'er og belønnet med et gavekort til Sallis fra Spar Nord.