image
Leon A.
30. september 2023 kl. 17:40
KFUM tabte 0-2 til Brønshøj, men havde fortjent et bedre resultat

Brønshøj levede op til favoritværdigheden og vandt 2-0 hjemme i lørdagens DS-kamp i oveværelse af næsten 600 tilskuere i Tingbjerg Idrætspark.

Men det unge KFUM-hold, som nu har tabt seks af de otte første kampe, leverede en indsats over forventning og fik da også mange rosende ord med på vejen fra Jonas Borup Jensen. Han stod for første gang i spidsen for holdet, efter at den sportslige ledelse besluttede at opsige samarbejdet med Søren Sørensen.

- Hvis I fortsætter med den attitude og det engagement, som jeg så i dag, ligger der mange  point og venter på os. Jeg ser os på rette vej, og jeg tror fuldt og fast på, at vi tager sejren mod Gørslev på lørdag. Jeg er stolt over præstationen, også den modgang taget i betragtning, som holdet har været ude for. Brønshøj er et klassehold, men vi var bedre end dem efter pausen, hvor jeg noterede mig, at flere af deres spillere begyndte at køre trætte, fastslog den ny cheftræner.

Han havde foretaget flere ændringer efter den seneste kamp, bl.a. fordi Emil Ølvang er blevet far og ikke kunne være med, mens målmand Conrad Kromann er bortrejst og blev erstattet af Niclas Bielenberg. Snorre Espersen spillede fra start, og Rasmus Hansen, som sjældent spiller to kampe på den samme plads, var tilbage som højre back, og Victor Fiala igen optrådte i midterforsvaret.

Som optakt til efterårssæsonen tabte KFUM i pokalturneringen 1-4 hjemme til et Brønshøj-mandskab, der går benhårdt efter oprykning og derfor har hentet mange rutinerede folk til klubben. Det viste sig, da lørdagens kamp skulle afgøres - "hvepsenes" to mål blev scoret af 35-årige Michael Lumb og 32-årige Aleksandar Lazarevic.

Efter en forholdsvis fredelig start på begivenhederne kom Brønshøj foran i det 11. minut, da Lumb med fin sparketeknik dirigerede bolden i nettet ved foden af fjerneste stolpe fra udkanten af feltet. Brønshøjs Mads Walter headede lige forbi på en stor chance, før det blev 2-0 i det 26. minut. Efter opspil i højre side headede Lazarevic bolden i mål helt ude ved stolpen.

Men KFUM'erne lod sig ikke gå på af modgangen og arbejdede sig gradvist ind  i kampen. Fem minutter før pausen brillerede holdet med flotte kombinationer over fem-seks stationer, der endte med, at Praygong Pallangyo afleverede fladt fra højre side og mod fjerneste stolpe. Her måtte Snorre Espersen se sit skud afværget af målmand Lukas Chang-Andersen og en forsvarer i forening.

Lidt senere fik Pray muligheden, men keeperen reddede hans halvflugter.  I overtiden var Lazarevic igen tæt på, men headede et hjørnespark på stolpen.

12 minutter efter pausen var det igen tid til et godt KFUM-angreb, hvor Matias Sjøbeck fik bolden i højre side. Han havde muligheden for enten at skyde eller sigte efter to medspillere inde foran mål, men målmanden kunne uden problemer tage sig af hans aflevering.

Seks minutter efter gik Sjøbeck ud, og ind kom 17-årige Viktor Lundgren, der om formiddagen havde spillet i serie 1 og scoret ét af målene i KFUM's 4-2 sejr over Gørslev. Lidt senere blev Pray erstattet af Simon Fejerskov. Knap 20 minutter før tid gik Snorre Espersen og Victor Fiala ud, ind kom Lukas Christoffersen og Mico Elvig.

I slutfasen leverede Viktor Lundgren et fint forarbejde i venstre side, og det gav muligheden inde foran mål til Christopher Grube, som hårdt presset skød over. I den anden ende fik Mads Hashiba en stor chance, men Niclas Bielenberg kom fint ud af sit mål og reddede.

Én advarsel til hvert hold, og KFUM's tilfaldt Victor Fiala.