Menu

KFUM FORAN TIL KORT FØR TID - TABTE 1-2

image Klumpspil foran Allerøds mål efter frispark, og så kan Pray bringe KFUM foran. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
28. oktober 2023 kl. 16:42
Bittert nederlag i Allerød efter glimrende 1. halvleg

Nogle nederlag er sværere at sluge end andre, og til denne kategori hørte det nederlag, som KFUM's DS-hold måtte indkassere i Allerød.

Gæsterne førte 1-0 ved pausen efter en fin 1. halvleg, måske den bedste halvleg, holdet har leveret i denne sæson, men Allerød scorede i slutfasen to gange på mindre end to minutter og vandt 2-1. I en kamp, hvor KFUM efter spil og chancer havde fortjent mindst det ene point.

- Vi er mindst lige så gode som dem, men vi mangler lige det sidste, før vi står med alle tre point. Det gør ondt, men vi må op på hesten igen. Når det handler om arbejdsindsats, ærgerrighed og mental styrke, så er det alt sammen godkendt på en dag, hvor alle absolut ydede alt, hvad de havde at give.

Sådan lød det fra en skuffet cheftræner, Jonas Borup Jensen.

Han manglede en skadet Emil Ølvang, men havde Sebastian Thillerup tilbage på midtbanen. Rasmus Hansen og Christopher Grube spillede backs, Frederik Sommer helt i front og første gang fra start efter sit comeback.

Endnu engang en opstilling med mange ændringer og som følge deraf mange nye relationer, der skulle indarbejdes. Umiddelbart kunne det godt give anledning til en vis nervøsitet, men det var der slet ingen grund til. Efter få minutter havde KFUM fundet en god rytme med en fornuftig boldomgang og god brug af kanterne.

I et par lovende situationer lykkedes det ikke for Carl Severinsen og Frederik Winther at få rigtigt træf på deres skud, og i det 21. minut tilspillede gæsterne sig så én af kampens største chancer.  Efter et glimrende angreb lagde Praygod Pallangyo bolden tilbage til en umarkeret Carl Severinsen, der sparkede svagt uden om fjerneste stolpe. Allerøds eneste nævneværdige mulighed før pausen tilfaldt Nikolai Reinholdt, som sparkede forbi.

Et hjørnespark fra Pray passerede over hovedet på målmanden, men Rasmus Hansen headede forbi ved fjerneste stolpe. I det 36. minut sendte Snorre Espersen et frispark ind i feltet, hvor Rasmus Hansen headede på overliggeren, og Pray sendte riposten i mål, hans første scoring for KFUM.

På en glimrende omstilling prøvede Frederik Sommer at finde Snorre Espersen med et langt skift, men målmand Magnus Christensen var vågen og fik sparket væk. Lige før pausen var han imidlertid på skovtur, og Sommer forsøgte sig med et frækt lob, som endte i nettaget.

Lige efter pausen måtte Conrad Kromann ud af sit mål for at blokere Ashab Mukudajev, og i det 11. minut var det tæt på udligning. En helt fri Lasse Lyby ramte stolpen, hvorefter en af hans medspillere hamrede bolden over mål. Rasmus Hansen måtte udgå med en skade, ind kom Simon Fejerskov. Frederik Sommer fandt Carl Severinsen med en smart aflevering i en gunstig position, men skuddet sad lige i favnen på keeperen.

Et skruet hjørnespark fra Sebastian Thillerup måtte en forsvarer heade væk på målstregen, men ellers blev det mere og mere vanskeligt at holde fast i det fine spil fra 1. halvleg. Trætheden meldte sig hos flere spillere, så menuen kom til at stå på "overlevelsesfodbold" i de sidste 20 minutter.

Snorre Espersen gav plads for Matias Sjøbeck, og lidt senere gik Carl Severinsen ud, ind kom Mico Elvig. På ét af de få gennemspillede angreb efter pausen lagde Frederik Winther bolden til rette for Pray, hvis skud blev reddet til hjørne.

Syv-otte minutter før tid gik det så galt. Efter at Kromann havde præsteret en fin redning, hamrede Jacob Jæger bolden ind i sammenføjningen fra omkring 25 meter. Og 2-1 blev en kendsgerning omkring halvandet minut senere. Da Pray lå skadet længere oppe på banen, fik Allerød fri passage i gæsternes højre forsvarsside. Resultat: En centring fra kanten, som Oliver Greibe headede i nettet.

Nu skulle gæsterne satse for i det  mindste at redde det ene point. Men til allersidst var Allerød tættere på 3-1 end KFUM 2-2 med store chancer til Nikolai Reinholdt og Oliver Greibe.