image Sådan - tre kasser fra en mand, der i den grad er tilbage. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
10. februar 2024 kl. 15:03
KFUM var længe om at komme i gang mod Såby, men vandt træningskampen med 5-1

67 mål i 138 officielle kampe for KFUM.

Det er nogle af tallene fra Luka Dumic' cv, og de dækker over en periode, hvor den 29-årige angriber har forsøgt lykken på andre adresser, ligesom to operationer for alvorlige knæskader må tage sin del af skylden for, at antallet af kampe og mål ikke er endnu højere.

For en uge siden gjorde Luka Dumic comeback efter den seneste korsbåndsskade, da han fik et kvarters tid i træningskampen på udebane mod Ishøj fra 3. division.

Lørdag blev Dumic skiftet ind, da der manglede en halv time af opgøret mod Såby fra Sjællandsserien på Lillevang. Han skulle lige skyde sig ind med et forsøg, som gik over mål, og herefter var der dømt "Dumic Time". På mindre end et kvarter ændrede han stillingen fra 2-1 til 5-1, kampens resultat.

En anfører og en målskytte er tilbage, og det var der også brug for, især efter en 1. halvleg, hvor KFUM slet ikke spillede op til niveauet fra de forudgående træningskampe.

Gæsterne kom foran midt i 1. halvleg, da Mathias Johansen bankede bolden forbi Niclas Bielenberg, der fik de første 45 minutter mellem stængerne og herefter gav plads for Conrad Kromann.

Muligvis tog målscoreren hånden til hjælp, men dommeren stod godt placeret og godkendte målet. KFUM kom ikke frem til mange afslutninger i denne periode, men kort før pausen faldt udligningen. Efter et fint angreb i venstre ramte Benjamin Zeka stolpen, og Adam Douhki sendte riposten i mål ved modsatte opstander.

Hjemmeholdet skiftede voldsomt ud i pausen og lagde herefter et massivt tryk mod Såbys  forsvar. Alligevel skulle vi frem til midt i halvlegen, før det blev 2-1 ved Rasmus Hansen, der halvflugtede i nettet i forlængelse af ét af de mange hjørnespark, som KFUM fremtvang.

Og så kom tiden til et studie i effektive afslutninger, alle sparket i nettet af Luka Dumic. Mod en modstander med den tidligere KFUM'er Mads Olsen (Pfeiffer) som omdrejningspunkt på midtbanen, men som først spillede sin anden træningskamp og havde stadig sværere ved at stå distancen, som opgøret skred frem.

- Vi glemmer alt om den 1. halvleg, den har vi slet ikke spillet. Efter pausen så vi holdet, som jeg gerne vil se det, med løb i dybden og for hinanden, højt pres og mange chancer og afslutninger. Desuden var det meget god læring at spille mod et hold, hvor alle mand  i stort set hele kampen befandt sig bag bolden. Fint at have prøvet det, fordi det kan vi sagtens komme ud for i Danmarksserien, fastslog KFUM's cheftræne, Søren "Polo" Knudsen.

Næste træningskamp spilles lørdag d. 24. februar, hvor holdet møder et andet Sjællandsserie-mandskab, Birkerød, på udebane.