Menu

BRUTAL SKÆBNE FOR KFUM EFTER FIN START

image Snorre Espersen i aktion efter sin indskiftning. Den 19-årige angriber blev noteret for sit mål for KFUM. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
23. september 2023 kl. 15:41
Defensive problemer straffet nådesløst, da effektive Tårnby vandt 7-1

Lige nu kan det være svært at se lys forude, når det drejer sig om KFUM's mandskab i Danmarksserien.

Efter en fin start i hjemmekampen mod Tårnby FF gik stort set alt gæsternes vej i resten af kampen. KFUM tabte med hele 1-7 til det bedste hold, vi har mødt i denne sæson, og det var det største nederlag i en turneringskamp i mange, mange år.

- Jeg tager størsteparten på min kappe, for den måde, vi stillede op, og den måde vi spillede på. Alligevel skal vi altså levere bedre defensivt, og det ser virkelig ud, som om vi har svært ved at matche vores modstandere på farten. Jeg har sjældent set så mange kontraster, alt efter om vi angreb, eller vi forsvarede, sagde cheftræner Søren Sørensen.

Efter overstået sygdom var Simon Fejerskov tilbage på et hold, der lagde ud med tre mand i midterforsvaret, Mico Elvig, Nicki Bentsen og Lucas Christoffersen og Emil Ølvang i en fri rolle bag de to angribere, Rasmus Hansen og Matias Sjøbeck.

Conrad Kromann måtte redde et godt skud fra Peter Hjulmand, men ellers var det en fornøjelse at følge de blå-hvides kombinationsspil i starten. Primært med Ølvang som omdrejningspunkt, og  som bedste mand på sit hold modtog han da også bagefter gavekortet til Sallis fra Spar Nord.

I det 14. minut kom Tårnby foran efter en stærk aktion fra Peter Hjulmand, der spillede Yasin Aharrar fri til scoring. To minutter efter sparkede Christopher Grube i forlængelse af et hjørnespark fra 25 meters afstand, bolden blev rettet af - og sprang hen i favnen på målmand Carl Ernstsen. Og ikke nok med det - Peter Hjulmand afsluttede det følgende angreb med et flot ryk og ditto afslutning i det fjerneste hjørne til 2-0.

Det var i øvrigt en sand fornøjelse at følge Peter Hjulmand, bror til den nyslåede landsholdsspiller Morten Hjulmand og banens bedste spiller med fornem teknik og overblik samt en stor aktionsradius, også defensivt.

I det 20. minut headede Jonas Nørremark et hjørnespark i nettet til 3-0. Altså tre mål til Tårnby i en periode, hvor KFUM egentlig havde spillet udmærket fodbold, men uden at blive belønnet.

Rasmus Hansen sparkede lige over, og Christopher Grube afsluttede en fin aktion i højre side med at sende bolden lige forbi fjerneste stolpe. I det 34. minut øgede Lukas Kristensen via stolpen efter en flot omstilling. Før pausen reddede Kromann i fin stil et hovedstød fra Jonas Nørremark.

I 2. halvleg kunne man håbe på, at Tårnby ville stille sig tilfreds med de 4-0 og ikke forcere yderligere. Men ak, her havde alle vi naive optimister taget fejl, for gæsterne fortsatte med samme intensitet i deres pres og nærkampe.

Praygod Pallangyo og Sebastian Thillerup kom på banen, ud gik Simon Fejerskov og Victor Fiala, og KFUM gik nu over til at spille med fire mand i forsvaret.

Tårnbys Andreas Moos bankede et frispark på stolpen, og Kromann præsterede en super parade, da Peter Hjulmand nåede frem til riposten. Pray sendte Rasmus Hansen af sted med en fin bold, men denne afsluttede svagt forbi mål. Og så sparkede Hjulmand i suveræn stil en ripost i mål til 5-0. Altsammen inden for halvlegens første seks minutter.

Rasmus Hansen måtte se målmanden redde et godt skud, og Snorre Espensen afløste Matias Sjøbeck. Midt i halvlegen øgede Vitus Christiansen, da hans frispark blev rettet af. Conrad Kromann præsterede gode redninger på to meget kvalificerede langskud, og så reducerede KFUM 12 minutter før tid, da Snorre Esbensen blev spillet fri af Emil Ølvang og lavede sit første mål for holdet.

Lucas Remien og Carl Severinsen kom ind, ud gik Lukas Christoffersen og Frederik Winther. Fem minutter før tid blev KFUM's forsvar spillet fuldstændigt tyndt, og så kunne Rasmus Fugl nærmest trille bolden over stregen i et tomt mål. Kampens eneste gule kort tilfaldt Simon Fejerskov.