image Emil Ølvang i aktion i sin kamp nummer 300 for KFUM's bedste hold. FOTO: JAKOB TERMANSEN
Leon A.
07. oktober 2023 kl. 17:05
KFUM havde mulighederne, især i 2. halvleg, men tabte 0-1 til Gørslev

Det var så endnu en version af den kendte historie om et bundhold, der ikke får udnyttet af sine chancer, mens topholdet viste den kvalitet, som består i at tage alle tre point på en dag, hvor det kun i korte faser spiller som et tophold.

Gørslev udbyggede førstepladsen i puljen med en 1-0 i DS-kampen på Boresko Park, der var en ganske særlig kamp. KFUM kunne nemlig hylde hele tre jubilarer, Emil Ølvang, Mico Elvig og Rasmus Hansen, der rundede deres kamp nummer henholdsvis 300 (næstflest i klubbens historie), 200 og 50.

Opgørets enlige scoring faldt i det 20. minut. Efter et hjørnespark blev bolden fra nært hold sendt ind over stregen af Tobias Hermansen, som havde en kort periode i KFUM i sæsonen 2017 - 18.

Cheftræner Jonas Borup Jensen ærgrede sig over resultatet, og han havde svært at forstå, hvordan hans hold, efter den gode præstation mod Brønshøj en uge tidligere, kunne komme ud til 1. halvleg med det, han kaldte "et lavt energi-niveau".

- Vi står og sover lidt ved den returbold, som giver Gørslev målet. Men vi kommer forvandlet ud til 2. halvleg, spiller nu markant bedre og kunne med lidt held have fået uafgjort. I forhold til tidligere i efteråret ser jeg heldigvis den markante forskel, at vi spiller med om point til det allersidste. Men jeg savner stadigvæk, at vi får gjort tingene færdige og sparker mere på mål, sagde træneren.

Conrad Kromann var tilbage i målet hos KFUM, der fik kampens første mulighed, da Praygod Pallangyo efter et fint angreb i venstre side lagde bolden tilbage til Carl Severinsen, som ikke fik rigtigt træf på sit skud.  Lidt senere brændte det på i modstandernes højre side, hvor Gabriel Vennemus strøg igennem, men måtte se sit skud fod-pareret af Kromann.

Efter scoringen satte gæsterne sig på kampen. Gørslev havde fordele i tempo og fysik og i øvrigt også i at have vinden i ryggen. Topholdet kom ofte igennem på kanterne, men dette gav dog kun en enkelt stor chance, da Gabriel Vennemus servicerede Søren Jørgensen, hvis skud blev blokeret i forsvaret.

KFUM's opspil virkede tungt, uden ideer og med for mange 50-50 bolde, som næsten alle gik modstandernes vej. For mange indlæg blev ekspederet direkte ind i det luftrum, hvor brødrene Andreas og Tobias Hermansen nærmest var enerådende i Gørslevs forsvar.  Dette fik de blå-hvide dog repareret på mod slutningen af halvlegen, hvor det i et par tilfælde lykkedes at spille bag om forsvaret og komme igennem til mållinjen.

De gode takter fortsatte efter pausen, hvor hjemmeholdets boldomgang blev væsentligt bedre. Jubilar Ølvang følte sig sløj og gav plads for Snorre Espersen i det 6. minut, og lidt senere blev Matias Sjøbeck afløst af Viktor Lundgren. Denne havde været på banen i få sekunder, da han nåede frem til en farlig afslutning, men målmand Andreas Fischer kunne redde skuddet fra en halvspids vinkel. Snorre Espersen afsluttede et godt angreb med at sparke i favnen på keeperen, og Pray headede et fint indlæg fra Rasmus Hansen lige over mål.

Knap et kvarter før tid kom Mico Elvig, Lukas Christoffersen og Simon Fejerskov på banen, ud gik Sebastian Thillerup, Pray og Frederik Winther, hvorefter Rasmus Hansen rykkede frem som midterangriber. Conrad Kromann reddede i fin stil et godt langskud, mens Snorre Espersen var meget tæt på at få afsluttet inde under mål. Kampens sidste forsøg var et direkte frispark fra Viktor Lundgren, som ikke voldte målmanden problemer.

Frederik Winther blev kåret som sit holds bedste og modtog et gavekort fra Spar Nord, som han kan bruge på Sallis.  Advarsel til Gørslevs Simon Jørgensen og til Sebastian Thillerup.