GODKENDT GENERALPRØVE MOD STÆRK MODSTANDER

image Morten Jørgensen havde flere gode offensive aktioner i Køge, men uden at få scoret
Leon A.
07. marts 2020 kl. 17:37
KFUM tabte til Køges markant forstærkede Skællandsseriehold i træmningskamp med VAR-overvågning

Der manglede godt 10 minutter af første halvleg af lørdagens træningskamp i Køge Idrætspark, da KFUM's spillere havnede i en situation, som de ellers kun kender fra store kampe i fjernsynet.

Superliga-dommeren Jonas Hansen ventede nemlig næsten et minut, før han kunne godkendte hjemmeholdets fuldtræffer til 1-0. Målet skulle nemlig først godkendes af de folk, der sad ved det tekniske udstyr i VAR-vognen.

Systemet med VAR (Video Assistant Referee) tages i brug i Superligaen i sommerferien. Derfor har DBU brugt en række træningskampe i februar og marts til at teste systemet og træne dommerne i at håndtere det. KFUM's kamp mod Køges Sjællandsseriehold indgik i rækken af "VAR-testkampe".

De 90 minutter mod Køges forstærkede Sjællandsseriehold rummede dog ikke nogen af de hårfine og kontroversielle situationer, hvor systemet for alvor kommer på prøve.

Topholdet i Danmarksseriens pulje 1 kom også på noget af en prøve mod Køge, hvis mandskab var suppleret med omkring en håndfuld spillere, som aftenen forinden enten havde siddet på bænken eller fået nogle få minutter, da HB Køge besejrede Vendsyssel i 1. division.

Derfor tog cheftræner Stefan Håkansson heller ikke så tungt på resultatet, 3-0 til Køge, da han gjorde status efter kampen.

- Vi mødte altså et mandskab, hvor vel 80 pct. af spillerne kandiderer til at spille i 1. division.  Alligevel var vi rigtigt godt med på mange parametre, men det kommer til at se svært ud, fordi tempoet og boldomgangen er hurtigere, end vi er vant til. Jeg tror, vi har lært meget i denne og andre træningskamp mod stærke modstandere, og at vi kan omsætte det til at spille i et højere gear i de kommende træningskampe, sagde træneren.

Både målet til 1-0 og scoringen til 2-0 midt i 2. halvleg var resultatet af et hurtigt og bevægeligt pasningsspil i banens bredde og dybde, som KFUM slet ikke kunne dæmme op for. Kampens sidste mål blev sat ind på straffespark få minutter før tid.

20 minutter før tid skiftede gæsterne ikke færre end otte spillere ud på én gang. Fra startopstillingen var kun Christoffer Blond, Erkan Firat og Luka Dumic tilbage, og desuden manglede KFUM den skadede Mads Julø og den ferierende Martin Nielsen (tilbage i næste uge).

Forårets første turneringskamp spilles lørdag d. 14. marts, når KFUM tager mod Tårnby FF på kunstgræsbanen på Lillevang.