SELV PÅ ET VINDERHOLD ER DER PLADS TIL FORBEDRINGER.

Et hold, der er meget spilstyrende, som har bolden meget, spiller med høj risiko og også har modet til at lægge den farlige og risikable aflevering. Et hold med pasningsspillet som det bærende element, og et hold, der har opdækningen i zoner som en del af sit taktiske fundament.

 

Det er nogle af de vigtige elementer på den "spiseseddel", som Mogens Bruun har med sig, når han efter sommerferien begynder arbejdet som træner for KFUM's succesrige årgang '93.

 

Han overtager et hold, der med Iben G. Madsen som træner kun har indkaseret to nederlag i over 80 turnerings- og pokalkampe. Men Ibens efterfølger mener ikke, at han udelukkende skal måles på resultaterne.

 

- Min primære mission er at udvikle dem som fodboldspillere og gøre dem klar til seniorfodbold. Forhåbentlig her i KFUM for manges vedkommende, og for enkelte af dem måske også i større klubber, hvis evnerne og viljen rækker til det. Sagt lidt firkantet, så vil jeg hellere lave 10 spillere til klubbens førsteholdstrup end vinde 2. division. Men selvfølgelig udelukker de to ting ikke hinanden, for hvis et hold vinder pokaler, skulle det gerne betyde, at spillerne udvikler sig undervejs, forklarer Mogens Bruun.

 

Han ser ikke den fodbold-filosofi, han kommer med, som noget voldsomt brud med den måde, som holdet spiller på i øjeblikket. Men han mener, at der indimellem er en vis tendens til "tjubang-fodbold", og her vil han gerne sætte ind ved at give spillerne nogle flere værktøjer, som han udtrykker det. 

 

- Langt hen ad vejen er de allerede rigtigt gode med bolden, og især er de meget gode til at spille direkte. Men jo højere de kommer op i rækkerne, jo mere får de gavn af at kunne variere deres opspil. Selv om du kommer hurtigt op i modstandernes forsvarszone, står du måske med to angribere over fire forsvarere, og så kan det være en bedre løsning at stoppe op, brede spillet ud og eksempelvis få en mand med på kanten. Det tvinger nemlig forsvaret til at sprede opmærksomheden, og så får du pludselig det hul, hvor den målgivende aflevering kan lægges.

 

Mogens Bruun er en træner, der gerne vil give sine spillere stor frihed på banen.

 

- Jeg håber og tror på, at de vil være dygtige nok til at forvalte den frihed rigtigt. Også når det drejer sig om pasninger og berøringer, ser jeg muligheder for forbedringer, og generelt skal nogle af spillerne blive mere bevidste om, hvad for nogle valg, de træffer på banen. 

 

KFUM's kommende træner føler sig overbevist om, at han overtager et lovende materiale.

 

- Den vinderkultur, som er blevet en del af holdet, betragter jeg som noget værdifuldt, og noget, der i høj grad kan tillægges Iben. Derfor er jeg også glad for, at Iben har lovet at bistå mig som en slags "konsulent" fremover. Her vil jeg især gøre brug af hans store kendskab til de enkelte spillere, ligesom det sikkert også kommer på tale at bruge ham til at kigge kommende modstandere ud, slutter Mogens Bruun.

 

FAKTA OM MOGENS BRUUN:8

 

  * 35 år, uddannet cand.scient i idræt.

 

  * Har selv spillet i Danmarks- og Københavnsserien, men måtte stoppe som 26-årig på grund af en skade.

 

 *  Begyndte at træne ungdom i Ikast, og har de seneste år stået i spidsen for andetholdet i Skjold i København.

 

 * I den trup, som han trænede i Skjold, var der fem spillere fra årgang 1992. 

 

Print | Tilbage | Top

Sidst opdateret 15. november 2010